Opzoek naar een mediator? Kijk hier naar de mogelijkheden

Opzoek naar een mediator? Kijk hier naar de mogelijkheden

Scheiden is wat ieder stel kan overkomen. Het is een beslissing waarbij je met veel aspecten rekening moet houden. Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan moet je rekening houden met het verdelen van bezittingen en schulden. Of misschien zijn er ook kinderen bij betrokken? In dat geval moet je ook rekening houden met voogdij. Als je gaat scheiden moet je aan aspecten denken, waar je misschien niet eerder over had gedacht of waar je niet bij stil had gestaan. Een scheiding is geen gemakkelijk proces. Bij een scheiding heb je niet alleen te maken met bezittingen, schulden en huisdieren of kinderen, maar ook met emoties.

Mediator

Het zou fijn zijn als een scheiding in een gemoedelijke sfeer kan verlopen en dat er duidelijke afspraken gemaakt worden en dat de betrokken personen zich eraan houden. Helaas is dit niet altijd het geval bij een scheiding. Het kan zijn dat de betrokken partijen het niet eens worden over het afronden van een scheiding. Om te voorkomen dat de scheiding een langdurig proces kan worden, zou een mediator een uitkomst kunnen bieden voor de betrokken partijen bij een scheiding. Mediators zijn vaak ook regionaal te vinden. Denk aan een mediator Assen en een mediator Almere

Rol mediator

Een mediator is een persoon, die bij conflicten tussen personen wordt ingezet om een oplossing te bieden. Een mediator is een professionele persoon. Een mediator luistert naar de betrokken partijen en neemt geen standpunt in. Een mediator fungeert als het ware als een “tussenpersoon”. Een mediator zal ook geen kant kiezen en moet zich neutraal opstellen. Een mediator zal juist proberen om een oplossing te vinden, waarin iedere betrokken partij zich kan vinden. Een mediator begeleid als het ware het proces van scheiding.

Vrijwillig en open staan

Mediation heeft echter enkel zin als de betrokken partijen ervoor open staan. Het heeft geen zin om een mediationtraject te beginnen als een partij er niet voor open staat en als het niet op vrijwillige basis is.

Succesvol traject

Een succesvolle mediationtraject betekent dat er een uitkomt is gevonden waarin iedere partij zich kan vinden. Daarnaast wordt er bij mediation naar jou geluisterd en natuurlijk ook naar de tegenpartij. Een mediator geeft informatie aan de betrokken partijen. Doordat er mediation is, kan de scheiding op een neutrale manier worden afgerond, waarin iedere partij zich kan vinden. Als je gebruik maakt van een mediator verloopt de communicatie niet via verschillende partijen en dit voorkomt veel ruis wat de communicatie betreft. Het kan zijn dat een mediationtraject niet succesvol verloopt of vast kan lopen. In dat geval heeft mediation geen zin en zal het traject stop worden gezet.

Keuze mediator


Het is belangrijk dat je bij het kiezen van een mediator goed kijkt naar kwaliteit en ervaring. Je gaat natuurlijk een mediationtraject aan om tot een oplossing te komen, waarin iedere partij zich kan vinden. Mediator Assen of Mediator Almere kunnen je helpen bij het vinden bij jouw mediationtraject.