Maak werk van een arbeidsongeval

Maak werk van een arbeidsongeval

Een arbeidsongeval is in het bijzonder altijd vervelend. Zeker wanneer je met veel plezier bij het bedrijf werkzaam bent. Dan moet je het bedrijf misschien wel aansprakelijk stellen om de schade vergoed te kunnen krijgen. Wanneer je niet verzekerd bent is dit natuurlijk naar en moeilijk, daarom is een rechtsbijstandverzekering zeker belangrijk.

Een jurist weet precies hoe het werkt en kan zonder emotie en verwijten voor je aan de slag gaan. Je hoeft je overigens niet druk te maken over je werkgever. Ook je werkgever is in veel gevallen heel goed verzekerd voor de werknemers. Het vergoeden of aansprakelijk zijn is dus iets dat werkgevers niet zelf hoeven te betalen. Het is overigens wel zo dat je werkgever hier niet op zit te wachten. Dat zorgt er vrijwel altijd voor dat er ook een geschil kan ontstaan. Waarbij je als werknemer niet meer met de werkgever door een deur kan.

Het is daarnaast zo dat dit ook bij de opgelopen schade geteld mag worden. Omdat je ongevraagd ook nog eens (mogelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt door een arbeidsongeval.

Aansprakelijk stellen, de eerste stap.

Het is zaak om een werkgever zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen. Dit moet je bij voorkeur via schriftelijk en aangetekend schrijven doen. Omdat dit best een grote stap kan zijn is het verstandig om het aansprakelijk stellen juist door een jurist te laten doen. Zo voorkom je dat je emotioneel of persoonlijk betrokken raakt en het zakelijk kan houden.

Een goede jurist zal altijd proberen om de arbeidsrelatie ongeschonden te laten. Hoewel het feit daar ligt dat er na een bedrijfsongeval vaak weinig ruimte is om de voortzetting van het contract tot uiting te brengen. Omdat het voor de werkgever of juist de werknemer spanningen met zich meebrengt en de daardoor een ongezonde werksfeer.

Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je een rechtsbijstandverzekering voor arbeid afsluiten. Je bent daardoor goed verzekerd voor geschillen of kunt gebruikmaken van informatie en advies. Het ligt er maar net aan waarna je op zoek bent.

Op een arbeidsongeval zit niemand te wachten.

Zowel aansprakelijk stellen als aansprakelijk zijn is nooit leuk. Het is daarom goed te weten dat je beide in hetzelfde schuitje verkeerd. Waarbij een werkgever die verzekerd is zich geen zorgen hoeft te maken en het niet tussen jullie arbeidsrelatie hoeft in te staan.