Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting?

Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting?

Bij successen maken ondernemers winst. Een deel van die winst moeten zij echter helaas afdragen aan de belasting. Het liefst dragen de meeste ondernemers zo min mogelijk af. Zo houden zij zelf meer in eigen zak. Een logische vraag die zij zichzelf dan ook stellen heeft te maken met hoe zij zo min mogelijk belasting hoeven te betalen. Niet betalen is natuurlijk geen optie. Daarom geven we je in dit blog een reeks tips zodat jij heel voordelig je volgende belastingaangifte kunt doen.

Houd de administratie up-to-date

Om een duidelijk overzicht te bewaren van de administratie is het belangrijk dat deze op orde is. Voor veel ondernemers is het een uitdaging om naast de reguliere werkzaamheden ook aandachtig de administratie bij te houden. Het kost tijd en energie om de verschillende financiële stukken te begrijpen en aan te vullen. Door dit regelmatig te doen bespaar je aan het eind van de rit meer tijd en blijft het overzicht bewaard. Daarnaast weet je precies hoe je actuele financiële positie eruitziet. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Laat je boekhouding controleren

Als je als ondernemer ervoor kiest om zelf je boekhouding te doen dan kan het voorkomen dat je fouten maakt. Laat daarom een accountant of boekhouder je administratie controleren. Zij kunnen je attenderen op eventuele fouten en je fiscaal en financieel advies geven. Zij hebben de expertise van alle aftrekposten en weten dus precies waar je nog meer belastingvoordeel uit kunt halen. Het advies kun je gebruiken en de volgende keer inzetten.

Maak gebruik van investeringsaftrek

Investeer je als ondernemer veel in kapitaalintensieve materialen? Denk aan gereedschap of andere middelen. Dan kan je in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Zit je boven een investering van 2.300 euro? Goed nieuws. Je mag deze aftrek al gebruiken. Hoewel dit wellicht niet toepasbaar is voor iedere ondernemer, is het een handige tip.

Wees op tijd

Een andere eenvoudige manier om geld te besparen is door het op tijd in te dienen van de aangifte. Te laat zijn met het aanleveren van de btw-aangifte resulteert in boetes. Ben je 2 keer te laat? Dan verlies je het recht op het aanvragen van uitstel. Het is daarom zeker de moeite waard om de boekhouding bij te houden en tijdig in te dienen.,

Besteed de boekhouding uit

Om compleet ontzorgd te zijn kan een ondernemer er ook voor kiezen om de administratie uit te besteden. In dat geval hoeven zij praktisch nergens meer naar om te kijken. Professionele accountants of boekhouders nemen dan de complete of gedeeltelijke boekhouding uit handen. Er zijn door heel het land accountants in de buurt die maar al te graag je hierbij helpen. Zo staan ook accountants in omgeving Utrecht klaar om ervoor te zorgen dat je als ondernemer zo min mogelijk belasting betaalt.